De kracht van Chi

In Fragmenten by Elly van WijnbergenLeave a Comment

De orbs-hibe lijkt weer wat afgezwakt. Althans, voor dit moment. Ik vind ook wel dat het ook zo her en der wat doorschiet. Ik kreeg links en foto’s opgestuurd waarvan ik dacht: Tja, als ik er maar lang genoeg naar staar dan zie ik ook van alles, maar dat zie ik ook in wolken of abstract behang op de muur. Het lijkt of we opeens overal spoken in zien en dat is natuurlijk onzin. Ja, ik geloof zeker in de mogelijkheid andere energieen/entiteiten op camera vast te leggen, waarom niet, hoewel ze op die van mij nooit verschijnen, maar ik fotografeer dan ook zelden. Maar zoals ik al schreef, ik geloof ook in stofjes op de lens, lichtval, rook en mist, of gewoon pech bij het ontwikkelen.

Toch lijkt het alsof we er aan toe zijn meer op ons geloof te durven bouwen. Ik las een tijd terug een onderzoek waaruit blijkt dat zo’n 85% van de bevolking gelooft in alternatieve geneeswijzen. Dat is dik boven gemiddeld. Als we dat gegeven ook serieus nemen zijn we in één keer uit de brand, maar zo werkt het helaas niet.

Op National Geografic Channel zag ik een documentaire over de kracht van Chi. Er werd een demonstratie gegeven waarbij de één de ander knockout ‘gooide’ door enkel Chi kracht te bundelen als een bal en die bal te gooien naar die ander. Dus zonder fysieke aanraking iemand door zijn hoeven laten zakken en ook nog een time out in bewustzijn bezorgen. Dit bleek ook mogelijk door de stroom van energiebanen een moment te onderbreken door een bepaalde snelle handeling met de handen uit te voeren in het energieveld op een bepaalde plek, dus ook zonder fysieke aanraking, maar ook knock out. Het komt aan op geloof in de kracht van Chi en het werkt, want geloof doet wonderen en daar zit ‘m ook precies de kneep…

Wetenschappers onderzochten het fenomeen Chi in deze demonstratie en het bleek geen lariekoek, maar het werd wel ter discussie gesteld, omdat er nog steeds geen bewijs voorhanden was dat het om een paranormaal verschijnsel zou gaan. Volgens de wetenschappers is de mens zelf in staat dit met zijn geest te bewerkstelligen en is het daarom geen paranormaal verschijnsel.
Ik ben het met ze eens, maar als ik vanuit dit kader van de wetenschap logisch beredeneer, zou je de energie van God dus wel een paranormaal verschijnsel kunnen noemen – deze wordt immers gekaderd als iets ‘hogers’ dat ons leidt – maar dat doen we niet. Deden we dat wel dan waren we daarover ook in één klap uit de brand. Maar het schijnt een heilig kader te zijn dat de maatschappij accepeert en respecteert als zijnde ‘Het geloof’ (of je nu wel of niet gelooft), en de kracht van deze energie is niet mis te verstaan. Of die stem van God een normaal of paranormaal verschijnsel is lijkt überhaupt nicht im frage. En daar mis ik dan net even die logica, maar misschien ligt dat aan mij.

Als klap op de vuurpijl zag ik gister ook nog op RTL Boulevard dat Robbert van den Broeke opeens Robert Google wordt genoemd. Dit naar aanleiding van een artikel van skepsis, omdat de tamelijk gedetailleerde informatie die Robbert gegeven heeft ook op internet is terug te vinden, waardoor het direct als bewijs wordt aangevoerd dat Robbert daar ook heeft gezocht, ook omdat Robbert de ‘e’ over het hoofd zag bij het woord Genverbrander, dat Geneverbrander had moeten zijn…

Ik kan mij sterk vergissen, maar als ik iemand integer vind overkomen en er niet toe in staat acht de mensheid moedwillig te bedonderen met dit fenomeen, dan is deze man het wel. Maar goed, men gaat dus op zoek naar informatie ter bevestiging, en als die informatie vervolgens letterlijk voorhanden blijkt op het net wordt het hele circus omgedraaid. Op zich ook geen vreemd verschijnsel, want zodra je je kop boven het maaiveld uitsteekt wordt hij er afgehakt. Maar lijkt het niet veel voor de hand liggender dat Irene Moors en de programmamakers de wereld niet op zijn kop trachten te zetten met deze meest voor de hand liggende leugen? Te gemakkelijk toch… Of ben ik nu zo naief…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.