web analytics

Zweefdromen

Posted on 1 Comment 1 Leestijd 31 views

Zo eens in de zoveel tijd heb ik last van zweefdromen, soms wel drie nachten achtereen. Ik ben dan aan het experimenteren in mijn droom, zweef dan een stukje boven de grond en verplaats mij over meters afstand. Het gaat steeds beter. En telkens in mijn droom denk ik: Nu weet ik hoe het moet. Onthouden voor als ik wakker wordt! Maar telkens als ik wakker wordt is het vervlogen… Zo komt het natuurlijk nooit goed.

Deze jongen heeft het begrepen.

Het heet Levitaton, kwam ik al surfend achter.

http://www.levitation.org

signature

Recente artikelen

Paniek bij de tandarts

Posted on 0 Comments

Hij is vier en stapt parmantig binnen. Hoi, zeg ik. Hoi. Wat kom je bij me doen? Hij haal zijn schouders op, weet het niet zo goed. Moeder vertelt dat hij erg in paniek is geraakt bij een tweede bezoek aan de tandarts. En dat die hem vervolgens doorverwees naar ...

Boos om van alles

Posted on 0 Comments

Hij (7) geeft zelf aan wanneer hij zin heeft in een behandeling. Dat is inmiddels alweer een tijdje geleden. Nu is hij telkens boos om van alles. Om de juf. Om thuis. En dat wil dan maar niet over gaan. ‘En elke keer als ik boos wordt, ...

Wil je een reactie geven?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
  • Ronald Sevenster
    februari 19, 2018

    Om de zoveel tijd heb ik een droom waarin ik veelal in een publiek toegankelijke ruimte verkeer — treinstation, warenhuis, of iets dergelijks — en dan opeens ontdek dat ik kan zweven. Meestal bevind ik mij in een menigte, bijv. op een roltrap. Ik zet dan mentaal een knop in mijn hoofd om, wat even een zekere concentratie vergt, en dan zweef ik vervolgens moeiteloos tussen de mensen door, meestal zo’n 30 a 40 cm. boven de grond of boven de treden van een trap.

    Deze zweefsesses duren nooit erg lang, en de afgelegde afstand is niet erg groot, en blijft altijd binnen de perken van het betreffende warenhuis of station. De verplaatsingssnelheid is die van gewoon lopen. Het verschil is dat alles moeiteloos gaat, en dat ik het op het momen zelf vanzelfsprekend vind. Op een gegeven moment verlies ik echter de concentratie of word me bewust van het feit dit toch eigenlijk niet kan en dat ik dus wel moet dromen. Dan is het afgelopen.

Previous
Wat denk jij mam, voelt het goed?