Als ik mijn aandacht richt

Elly van WijnbergenFragmenten

Haar doel is te leren haar grenzen te stellen. En ze stelt ze, maar het lijkt of er meer in werking wordt gezet.

‘Er is veel gebeurd,’ zegt ze nog voor ze haar jas uit heeft.
Ze heeft een briefje voor me vol geschreven, omdat ze het anders allemaal niet onthouden kan. ‘Het lijkt alsof ook mijn intuïtie zich opeens veel sterker ontwikkelt.’
Gefascineerd vertelt ze over het scenario dat zich in haar fantasie leek af te spelen tijdens het reizen in de bus, maar dat zich even later ook in werkelijkheid voltrok, ter plekke, voor haar ogen, met als enig verschil dat niet zij de hoofdrolspeler was, maar de vrouw die vlak bij haar zat.
En nooit kijkt ze naar Discovery Channel, nu zapt ze ‘zomaar’ even op Discovery en ziet een uitgebreide documentaire over het land waar ze meer over wil weten, omdat ze er volgend jaar voor drie maanden naar toe gaat. Maar ook in haar dromen beleeft ze van alles dat haar bewust maakt van haar proces.
Het lijkt alsof er dingen in haar omgeving worden aangereikt, alsof ze opeens wordt geattendeerd op informatie.
‘Wel frappant, omdat je vorige keer zei dat het universum als het ware met en voor mij werkt als ik mijn aandacht richt. Het lijkt ook daadwerkelijk te gebeuren,’ zegt ze verwonderd.