web analytics

Wat is cosmetische acupunctuur (anti-aging)

Cosmetische acupunctuur als natuurlijk alternatief voor botox en fillers.

Anti-aging

Je komt dit begrip binnen de schoonheidsbranche overal tegen. Veel mensen denken dat het verouderingsproces tegen te houden is met een goede crème. Cosmetische acupunctuur ofwel anti-aging acupuntuur heeft als doel het verouderingsproces, dat zich uit in rimpels en huidaandoeningen, op een veel grondigere manier te vertragen, namelijk vanuit de filosofie van de Traditionele Chinese Geneeswijze.

Energetische oorzaak van veroudering

Door de doorstroom van energie te bevorderen, kun je de ware oorzaak van veroudering aanpakken.

De Chinese geneeswijze is gebaseerd op de filosofie dat het fysieke lichaam het eindproduct is van de energie die overal om ons heen is. Volgens deze filosofie is alles energie en het fysieke lichaam is de manifestatie van deze energie. Als je deze energiebanen en -velden beïnvloedt, heeft dat zijn uitwerking op het fysieke lichaam. Een soepele doorstroom van de energie heeft een positieve invloed op je gezondheid. Zodra er een blokkade ontstaat, stagneert de energie, word je ziek en veroudert je lichaam. Door de doorstroom van energie te bevorderen, kun je de ware oorzaak van veroudering aanpakken.

Jongere huid met acupunctuur

In het oude China, ten tijde van de Song dynastie (960-1279 na Chr.), hielden de Chinese dokters de huid van de keizerinnen en hofdames jong door acupunctuur. Oude Chinese dokters beweerden dat uiterlijke schoonheid gebaseerd is op een innerlijk evenwicht. Daarnaast waren ze er ook van overtuigd dat het gezicht de innerlijke schoonheid weerspiegelt. Je straalt uit hoe je je voelt. Vanaf het 25ste levensjaar begint het gezicht sporen te vertonen van de levensstijl en persoonlijke ervaringen. Denk aan lachrimpels, denkrimpels of aan de manier waarop stress, milieuvervuiling, te veel zon en te veel verzuring door ongezonde voeding, hun sporen achter laten in het gezicht.

In de media worden talloze dure cosmetische ingrepen aangeprezen tegen huidveroudering. Ze pakken het probleem vanaf de buitenkant aan. De Chinese geneeswijzen werken van binnenuit; als je niet aan de binnenkant van het lichaam werkt, is het resultaat niet optimaal en langdurig. Volgens de traditie zijn gezichtsverjongingsbehandelingen in China een combinatie van: acupunctuur, kruiden, voedingsvoorschriften en leefregels.

De anti-aging acupunctuurbehandeling

Een anti-aging acupunctuurbehandeling is een organisch proces, dat het beste werkt in een aantal sessies. Als je naalden het gezicht prikt gaat bloed en Qi zich vermeerderen en transporteert het voedingsstoffen naar de cellen. Deze naalden brengen een positief micro-trauma effect teweeg hetgeen resulteert in aanmaak van collageen en elastine in het aangedane gebied. Op deze wijze wordt de stevigheid en elasticiteit van de huid verbeterd. Uw huid zal bij aanvang van de behandelingen meer stralen en poriën verfijnen. Na 6 weken gaat het lichaam een maximaal aan collageen aanmaken, waardoor een rimpel van binnenuit wordt gevuld. Het lichaam heeft tijd nodig om te genezen en om de signalen van ouder worden te reabsorberen en om te zetten in verjonging.

In mijn praktijk bestaat de behandeling uit een combinatie van tui-na, acupunctuur en guasha massage. Tui-na is een massagevorm die gebaseerd is op de Traditionele Chinese Geneeskunst, gericht op het stimuleren van de doorstroom van qi (levensenergie) door de meridianen en meridiaanpunten. Het zetten van de naalden pakt op een natuurlijke manier rimpels aan en werkt niet alleen lokaal, maar ook op de meridiaanbanen ter bevordering van de algehele gezondheid. Guasha betekent het “wegschrapen van pijn” die ontstaan is door blokkades in de levensenergie die door de meridianen en acupunten van ons lichaam loopt. Schrapen klinkt nogal pijnlijk, maar dat is het niet. De guasha massage wordt uitgevoerd met een gepolijste jadesteen en de huid wordt ingesmeerd met een speciale olie. Guasha werkt in op de huid, spieren, zenuwen, meridianen en acupunten en heeft daardoor effect op het hele lichaam.

Contra indicaties

Zwangerschap
Kanker
Zware medicatie (Bètablokker) bij hartklachten
Botox, plastische chirurgie, filters en lifters
Hoge bloeddruk, tenzij onder behandeling bij arts
Diabetici constitutioneel|
Laserbehandeling
Acute herpesvirus uitbraak
Acute allergische reacties
Migraine, tenzij het af en toe voorkomt (dit kan eventueel eerst behandeld worden met ooracupunctuur)

Tarieven

Informeer naar de mogelijkheden

*Cosmetische acupunctuur wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.