OVER MIJ

Mijn naam is Elly van Wijnbergen. Inmiddels 35 jaar ben ik werkzaam als CAM therapeut, daarnaast werkte ik 20 jaar als docent. Voorheen op het Johan Borgman College (tegenwoordig Instituut CAM), vanaf 2005 tot 2022 op de Hogeschool Geesteswetenschappen, inmiddels doorgestart als Academie. Daarnaast was ik tot 2019 werkzaam als visiteur in samenwerking met bureau Visie-tatie, een onafhankelijk visitatiebureau in de complementaire zorg.
Over mij - Elly van Wijnbergen

Het was nooit de bedoeling dit pad te bewandelen. Na het opzetten van een schoonheidsinstituut en het behalen van prijzen in de visagie met uiteindelijk een nederlands kampioenschap, dacht ik het te hebben uitgestippeld destijds. Over klandizie niet te klagen. Maar het liep anders. Het werken met mijn handen bracht meer teweeg dan oorspronkelijk gepland. Er gebeurde meer dan alleen die massage.

Aanvankelijk hield ik dingen gescheiden en was ik niet van plan de salon volledig in te ruilen voor een discipline waar destijds een groot taboe op heerste. Maar steeds meer mensen vonden de weg naar de praktijk.

Één ding wist ik zeker. Als ik mij hier verder op wilde richten, dan wel zo professioneel mogelijk. Met alle tools die voorhanden waren. Dat waren er niet veel destijds. Er bestond geen opleiding. Althans, geen gedegen opleiding waar ik mijzelf in kon vinden. Pas twaalf jaar later verscheen de eerste beroepsopleiding op HBO niveau aan het Johan Borgman College te Utrecht. Na vier jaar studie pakte ik tevens het docentschap op en besloot ik de salon officieel en volledig om te zetten naar praktijk voor alternatieve geneeswijzen.

En bloed kruipt toch ook waar het niet gaan kan. Naast energetische therapie blijkt cosmetische acupunctuur een bijzonder mooie aanvulling om één en ander weer met elkaar te verbinden.  Uiterlijke schoonheid vraagt vooral ook om innerlijk evenwicht.


Informatie praktijk —

VRAGEN?Mail gerust voor meer informatie