De mayakalender uitgelegd

Elly van WijnbergenFragmenten

Pleeg je een telefoontje, dan krijg je te maken met computers die 4 á 5 miljard beslissingen per seconde maken. Uw verstand komt niet verder dan 24 plaatjes, ook per seconde. Bewustzijn daarentegen maakt er minstens 5 miljard in dezelfde tijd, waarin we niet eens meer spreken over seconden, maar over nanoseconden (Een 100.000ste van een seconde).

Gaat de tijd alsmaar sneller of moeten we qua bewustzijn meer en sneller verwerken? Kan ons verstand dat nog wel aan als het maar 24 van die plaatjes per seconde fabriceert? Is onze intuïtie dan niet veel effectiever als het er echt op aan komt?

Volgens Ian Xel Lungold wel (Volgens mij ook. Wij staan op ons gemak te kijken bij een tsunami).

(…) Your mind will rather be right then for you to survive…

Volgens Ian kan ons verstand momenteel de snelheid niet meer bijhouden en lopen we zo langzamerhand met de tong op de schoenen. We komen dik tekort aan die 24 plaatjes en schieten volledig in de stress. Het is niet eens meer de vraag of we wel of niet blootstaan aan stress. Nee, hoeveel stress kunnen we nog handelen om hoger op die ladder te komen, daar gaat het om. En loopt onze computer vast, dan duiken we in de ontkenning. Een verkozen staat van ‘bewusteloosheid’. (…) De moeder van alle verslavingen, de vader van alle zelfmoorden, als ontkenning van de ervaring.

(…) De wet van het universum: Waar u uw aandacht op richt, daar wordt u zich bewust van. (maw, ben je er nog steeds van overtuigd bent dat de aarde plat is, dan ga je hem niet rondreizen)

Een interessant betoog over de mayakalender in aanloop naar 2012. Hoewel ik aan het eind een beetje in kakte. Toch klinkt het verhaal plausibel vwb de berekeningen die toetsbaar zijn aan gebeurtenissen. Volgens die berekeningen deed Hitler gewoon zijn werk, net als Bush. En deden en doen ze dat fantastisch. Is er helemaal geen sprake van een foutje of een blunder, maar van een proces…

Ian Xel Lungold overleed op 16 november 2005.

Deel I
The Mayan Calendar Comes North 01 – Ian Xel Lungold 1,5 uur

Deel II
The Mayan Calendar Comes North 02 – Ian Xel Lungold 1,5 uur