Drie witte rozen

In Fragmenten by Elly van WijnbergenLeave a Comment

Aan de balie bij de bloemist wacht ik op drie witte rozen voor op de kist van mijn vader. Als symbool voor licht vanwege het overlijden van alle drie kort na elkaar. Mijn broer Evert (10-07-2013), mijn moeder (21-03-2014) en nu mijn vader (29-09-2014).
Naast mij bestelt een man 40 rode rozen en één witte in het midden.
‘Voor de verjaardag van mijn vrouw.’
‘Wilt u er een kaartje aan?’ vraagt de verkoopster.
De man twijfelt. ‘Wat moet ik daar dan opzetten?’
‘Ik hou van jou,’ adviseer ik.
‘Maar dat weet ze wel.’
‘Maar wij willen dat ook graag horen,’ zeg ik.
‘Oké dan. Wé houden van jou,’ beslist de man. ‘Ook mijn kinderen.’
‘Nog beter.’

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.