web analytics

Telekinese voor skeptici

Posted on 0 Comments 1 Leestijd 71 views

(…) De vraag in kwestie: Kunnen mensen louter door de kracht van hun gedachten hun omgeving beïnvloeden?

Jazeker, mensen kunnen dat, tenminste, volgens de onderzoekers Brenda Dunne en dokter Robert Jahn die twintig jaar stilletjes onderzoek hebben gedaan naar het fenomeen van telekinese.

(…) Psychologe Gertrude R. Schmeidler onderwierp twee groepen mensen aan telekinese experimenten. De ene groep bestond uit sceptici en de andere groep uit “gelovers” in het fenomeen. U raadt het al. De groep sceptici presteerde vele malen slechter dan de groep gelovers.

Sceptici staan zichzelf dus in de weg. De filosoof Kierkegaard had gelijk toen hij schreef: “Er zijn twee manieren om jezelf voor de gek te houden. Het ene is om te geloven in wat niet waar is en de andere is weigeren te geloven wat wel waar is”.

http://www.grenswetenschap.nl

signature

Recente artikelen

Paniek bij de tandarts

Posted on 0 Comments

Hij is vier en stapt parmantig binnen. Hoi, zeg ik. Hoi. Wat kom je bij me doen? Hij haal zijn schouders op, weet het niet zo goed. Moeder vertelt dat hij erg in paniek is geraakt bij een tweede bezoek aan de tandarts. En dat die hem vervolgens doorverwees naar ...

Boos om van alles

Posted on 0 Comments

Hij (7) geeft zelf aan wanneer hij zin heeft in een behandeling. Dat is inmiddels alweer een tijdje geleden. Nu is hij telkens boos om van alles. Om de juf. Om thuis. En dat wil dan maar niet over gaan. ‘En elke keer als ik boos wordt, ...

Wil je een reactie geven?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Comments Yet.

Previous
Op zoek naar het zesde zintuig