web analytics

Verrassing

Posted on 0 Comments 2 Leestijd 35 views

Boaz komt stralen binnen en houdt geheimzinnig iets achter zijn rug. Dat het de lang verwachte tekening is valt niet te verbloemen, omdat Boaz alle kanten op draait om het blaadje voor mij ongezien te houden. Dat valt niet mee, omdat hij in zijn enthousiasme ook graag voor mij uit de trap op wil lopen zoals altijd.

Ik probeer snel af te tasten wat hij wil. Eigenlijk wil hij direct de aandacht voor zijn tekening, maar hij wil ook graag de spanning van zijn verrassing voor mij, en ook vooral dat ik die spanning opmerk.
Net doen alsof ik niets doorheb is dus geen optie.

Ik besluit de spontaniteit van mijn gevoel ook niet te verbloemen, want de beloofde tekening bleef lang onderweg, omdat Boaz niet zo graag tekent.
‘Laat me raden,’ zeg ik. ”Jij hebt eindelijk de tekening voor mij gemaakt in je vakantie?’
Hij knikt heftig ja.
Als hij de tekening achter zijn rug vandaan haalt is daar ook het moment van ontlading in zijn blije oogjes. En nog voordat we de trap op gaan krijg ik uitleg.

De tekening is werkelijk prachtig en ziet er vrolijk uit, de zon schijnt en het valt mij op dat Boaz zichzelf prominent heeft gemaakt door met grote letters zijn naam te schrijven in de middelste, grootste witte wolk aan de helderblauwe hemel. En daar ben ik blij mee.

Hij kijkt trots naar zijn tekening als die ook direct een prominente plaats krijgt op het wandbord.
Als hij dan vervolgens in de stoel tegenover mij gaat zitten zegt hij heel vertederend. ‘Wat heb je mooi haar, Elly.’
En om dat compliment zat ík verlegen, want ik had mijzelf inderdaad de dag ervoor in totale overgave een ander kapsel aan laten meten en wist nog niet of ik er wel zo blij mee was.

 

signature

Recente artikelen

Paniek bij de tandarts

Posted on 0 Comments

Hij is vier en stapt parmantig binnen. Hoi, zeg ik. Hoi. Wat kom je bij me doen? Hij haal zijn schouders op, weet het niet zo goed. Moeder vertelt dat hij erg in paniek is geraakt bij een tweede bezoek aan de tandarts. En dat die hem vervolgens doorverwees naar ...

Boos om van alles

Posted on 0 Comments

Hij (7) geeft zelf aan wanneer hij zin heeft in een behandeling. Dat is inmiddels alweer een tijdje geleden. Nu is hij telkens boos om van alles. Om de juf. Om thuis. En dat wil dan maar niet over gaan. ‘En elke keer als ik boos wordt, ...

Wil je een reactie geven?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Comments Yet.

Previous
De zweefmolendialogen, deel VIII