web analytics

Leuk hulpmiddel

Posted on 0 Comments 2 Leestijd 38 views

‘Kun je bij het wichelen voor alle materie gevoelig zijn of enkel voor een bepaalde materie, zoals metaal?’ vraagt Ratio.

Wij zijn allen gevoeliger voor het één dan voor het ander. Op elk front. Dus ook bij het wichelroede lopen. Ben ik met de wichelroede op zoek naar iets specifieks, ga ik voorbij aan die gevoeligheid. Het is wel zo, dat de wichelroede heftiger uitslaat, als het informatie betreft, die ik sneller bewust ben. Ik schakel sneller aan de trilling die ik herken. De trilling waar ik gevoelig voor ben. Wichel ik zonder doel, alleen maar om te kijken wat het ding doet, dan zal ik de materie waar ik gevoelig voor ben zeker oppikken.

Je kunt in principe alle materie of straling uitwichelen. Mits je afstemming daarop ook zuiver is. Dat vergt oefening, zoals ik vorige week al schreef. Bij afstemming op een andere materie, kun je voorbij die gevoeligheid. Kun je die gevoeligheid als het ware trotseren. Bij afstemming op een bepaalde materie, zal de wichelroede enkel reageren op die materie. Tenzij we in ons achterhoofd houden, dat we niet voorbij onze gevoeligheid kunnen, maar dat is een ander verhaal…… Onthoud: Wij zijn de baas! De wichelroede reageert enkel op hetgeen wijzelf registreren. Bewust of onbewust. Niet meer en niet minder.

Als de wichelroede bij alles wat ik onbewust waarneem uit zou slaan, staat het ding niet meer stil. Wij schijnen te beschikken over een mechanisme, dat ons beschermt voor indrukken die wij niet nodig hebben. Dat houdt niet in, dat wij die informatie niet ergens registreren. Wij registreren alles, maar niet alles dringt door tot ons bewustzijn. Ons bewustzijn dient als een zeef voor het onderbewustzijn. Als die zeef goed functioneert regelt dat mechanisme het prima zelf. De indrukken en informatie die wij niet bewust hoeven zijn, blijft in het onderbewuste. En dat is maar goed ook. Zo werkt dat ook bij mij in de praktijk. Als ik me open zou stellen voor alles, dan zou ik overladen worden. Dan zou ik door de bomen het bos niet meer zien.


De wichelroede is een leuk hulpmiddel om onszelf te leren wat gerichter af te stemmen. Spelenderwijs. Als je de wichelroede goed leert hanteren, ben je behoorlijk de baas over de informatie die door mag sijpelen. Als die wichelroede ons de informatie geeft die wij willen, zijn we behoorlijk bewust met het onbewuste bezig. En als je je dat eenmaal bewust bent.

signature

Recente artikelen

Paniek bij de tandarts

Posted on 0 Comments

Hij is vier en stapt parmantig binnen. Hoi, zeg ik. Hoi. Wat kom je bij me doen? Hij haal zijn schouders op, weet het niet zo goed. Moeder vertelt dat hij erg in paniek is geraakt bij een tweede bezoek aan de tandarts. En dat die hem vervolgens doorverwees naar ...

Boos om van alles

Posted on 0 Comments

Hij (7) geeft zelf aan wanneer hij zin heeft in een behandeling. Dat is inmiddels alweer een tijdje geleden. Nu is hij telkens boos om van alles. Om de juf. Om thuis. En dat wil dan maar niet over gaan. ‘En elke keer als ik boos wordt, ...

Wil je een reactie geven?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Comments Yet.

Previous
Natuurlijk is tijd zinvol