Moeders voelen, moeders weten

In Fragmenten by Elly van Wijnbergen4 Comments

Ze (4) ligt onder het dekentje in de behandelstoel en valt telkens bijna in slaap.
Toch wil ze de regie houden. Weten wat er gebeurt.
Bij elke verplaatsing van mijn handen opent ze moeizaam haar zieke ogen.
‘Lig je lekker?’ vraag ik.
Ze knikt.
‘Gaat het goed?’
Ze knikt.
En hoest.
Houd haar handje keurig voor haar mond.
Ze is te verkouden om helder te reageren. Ligt ook bij mama thuis al onder een dekentje op de bank. Maar wilde persé naar Elly voor een derde behandeling.
En zo fijn is het nog niet eens.
Ze is deze week door de behandelingen veel bozer, veel drukker, onrustiger.
Dat kan, dat kinderen eerst nog bozer, nog drukker, nog onrustiger worden. Het moet eruit. Alle onderhuidse spanning zoekt een weg.
‘Het is extreem, na het behandelen, de hele week al,’ vertelt moeder. ‘Zo extreem is het nog nooit geweest. Maar het moet, ik voel het, ik weet het.’ Moeders voelen dat, moeders weten. ‘Je zei het immers al. In die zin gaat het goed.’

Comments

  1. Hallo elly
    Weet niet of ik hier goed zit
    Maar ik zie heel vaak zelfde cijfers. Ik kijk op de klok en het is bv 10 over 10 of 13 uur 13 of zoals net 07 uur 07 weet jij waar ik kan zoeken wat jet betekend dit duurt al een hele tijd en ik weet toeval bestaat niet.
    Gr wil op den buijsch

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.