Telefoontelepathie

Elly van WijnbergenFragmenten

Citaat van zaterdag jl. uit de column van Daphne Deckers (bijlage Telegraaf): (…) Volgens Rupert Sheldrake, een onderzoeker van het gerespecteerde Trinity College in het Engelse Cambridge, kunnen mensen namelijk voelen door wie ze worden gebeld. Sheldrake noemt dit verschijnsel “telefoontelepathie” en iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Dan zit je net aan iemand te denken en precies op dat moment belt hij je op. Of je gsm heeft nog maar nauwelijks gerinkeld, of je weet al wie het is. In het onderzoek van Sheldrake konden de proefpersonen door vier mensen worden gebeld, dus de kans om de juiste persoon te raden was 25 procent. Maar het herkenningspercentage lag onveranderlijk op 43 procent, wat betekent dat veel mensen daadwerkelijk kunnen voelen wie hen probeert te bereiken….

Gegoogeld:

NEDERLAND – Volgens de Britse onderzoeker Rupert Sheldrake is het bestaan van telefoontelepathie bewezen. Wat is dat, telefoontelepathie?
Bij telefoontelephatie weet u van tevoren door wie u gebeld wordt.

Sheldrake voerde zijn onderzoek uit door testpersonen de namen van vier familieleden of vrienden te geven, die vervolgens in verschillende volgorde gebeld werden. De testpersoon moest de beller identificeren voor dat hij opnam. ‘Het slagingspercentage was 45 procent, ver boven de te verwachte 25 procent’, vertelde Sheldrake tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Britse Associatie voor Toegepaste Wetenschappen. ‘De kans dat dit toch toeval is, is 1000 miljard op 1.’

Een onderzoek naar het ontvangen van e-mails gaf volgens de onderzoeker vergelijkbare resultaten.

Bron: Christian International News

Hoort u ’t ook eens van een ander…