web analytics

Boaz slaat af

Posted on 0 Comments 2 Leestijd 34 views

‘Ik schrijf niet goed, zegt de juf.’
Het klinkt bedroefd als hij ook vertelt dat hij daarom niet de vulpen krijgt die hij zo graag wil als beloning voor goed schrijven.
‘Elly, ik wil zo graag schrijven.’
‘Nu?’ vraag ik verbaasd.
‘Ja, nu!’ zegt hij enthousiast. ‘Als jullie dan even samen praten.’
Hij bedoelt zijn moeder en ik.
Wij praten, Boaz schrijft.

Het schrijven lukt niet helemaal, hij krast het weer door.
‘Ik heb een idee,’ zeg ik terwijl ik de behandelkruk aan mijn bureau schuif.
‘Als jij doorschrijft, dan ga ik jou behandelen.’ Want ook de agenda moet doorgaan.
‘Wil jij dan even iets voor mij opschrijven, Elly, dan schrijf ik het na.’
Ik schrijf iets op.
‘B..O…AZ BOAZ… I…S H…EE…L…I…EF,’ leest hij hardop.
Daarna, als de inhoud tot hem doordringt, spreekt hij de zin nog eens verrast en vloeiend uit.
Terwijl Boaz schrijft sta ik achter hem en sla mijn rechterhand af om de spanning die ik uit zijn energieveld haal weg te voeren. Tegelijkertijd knip ik snel met mijn vingers, een routinebeweging die ik doe zonder erbij na te denken, zodat ik de afgevoerde spanning niet zelf absorbeer.
Opeens maakt Boaz met zijn rechterhand exact dezelfde beweging. Hij knipt ook even snel met zijn vingers, zomaar, argeloos, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Vervolgens schrijft hij zonder te verblikken of verblozen door.
Zijn moeder en ik kijken elkaar aan. We kunnen een luide lach niet onderdrukken. Het zag er werkelijk écht uit.
‘Ligt een carriëre voor hem in het verschiet,’ opper ik.

signature

Recente artikelen

Paniek bij de tandarts

Posted on 0 Comments

Hij is vier en stapt parmantig binnen. Hoi, zeg ik. Hoi. Wat kom je bij me doen? Hij haal zijn schouders op, weet het niet zo goed. Moeder vertelt dat hij erg in paniek is geraakt bij een tweede bezoek aan de tandarts. En dat die hem vervolgens doorverwees naar ...

Boos om van alles

Posted on 0 Comments

Hij (7) geeft zelf aan wanneer hij zin heeft in een behandeling. Dat is inmiddels alweer een tijdje geleden. Nu is hij telkens boos om van alles. Om de juf. Om thuis. En dat wil dan maar niet over gaan. ‘En elke keer als ik boos wordt, ...

Wil je een reactie geven?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Comments Yet.

Previous
Telefoontelepathie