Hoe misleidend

Elly van WijnbergenFragmenten

Gister, op 6 oktober j.l werd ik er o.a. door José onder mijn column De eeuwige beweging uit 2001 op geattendeerd dat de moderator van het JHK forum een bericht heeft geplaatst als zijnde een bericht van ‘haar gids’ om de problemen binnen dat forum toe te lichten en mogelijk op te lossen. Een goede intentie, ware het niet dat het gaat om een bericht dat van Columnweb is gekopieerd en her en der aangepast voor bruikbaarheid op het forum.

Ik kreeg daarna meerdere mailtjes waarin mensen mij niet alleen verwittigden van dit feit maar ook van het feit dat de link naar mijn artikel op Columnweb, die gister door een lid van het forum daar is geplaatst, door de moderator is verwijderd.

Het JHK forum is een drukbezocht spiritueel forum met een dagelijks bezoekersaantal van rond de 6000. (als ik goed gespiekt heb op Nedstat)

José schreef gister (waarvoor mijn dank) op Columnweb: Ik ben lid van het JHK-Forum en daar heeft gisteren Christa aka Goldenheart een bericht geplaatst als zijnde een bericht van haar gids Athan.

Ik ben erg benieuwd wat u van de overeenkomsten vindt die ik las in uw bericht en die van haar. Zij is daarom ook beschuldigd van kopieren, maar helaas is deze topic al verwijderd door de beheerder van dat forum. Door deze topic ben ik ook op uw site terecht gekomen en wilde u hier ook van de hoogte stellen.

En dan plakt José

de tekst
die op JHK geschreven staat met als titel: GECHANNELDE BOODSCHAP VAN ATHAN…: Die quote met de ‘gechannelde’ tekst in het forum en de reacties op die tekst van lezers aldaar kunt u achter deze link lezen.

Het gebeurt vaker dat mijn columns of delen ervan geknipt en geplakt worden in o.a. forums en weblogs. Dat is ook geen enkel probleem, mits dat mét bronvermelding gebeurt. Er staat immers niet voor niets: Alle content © Elly van Wijnbergen onderaan mijn site.

Het is dus al niet fraai als men tekst van Columnweb gebruikt, her en der wat bewerkt en vervolgens toeëigent, maar het is nog minder fraai als men hierbij dan ook nog de illusie wekt dat het om een gechannelde boodschap zou gaan. Hoe misleidend…

Afijn, vergelijkt u de tekst voor uzelf en laat u dus niets ‘wijs’maken…